Din gröna guide

Green Spaces är ett konsultföretag som drivs av Susanne Hultin som är trädgårdsdesigner, med många års praktiskt erfarenhet av att arbeta med växter och planera grönytor. Låt oss ge konkreta råd kring växtval, planteringskrav, planering av utomhusmiljöer och hur de kan skötas. Vi planerar utifrån det intresse som finns för att sköta en trädgård eller utemiljö. Vissa vill ha en lättskött yta som kräver minimal skötsel, andra tycker att det är lustfyllt att så, plantera och sköta en trädgård. Andra vill bara ha en vacker miljö att titta och vara i, andra vill kunna äta och skörda det som växer utanför. Green Spaces kan anpassa utifrån de önskemål som finns.

Hur kan din trädgård bli lika avkopplande som en promenad i skogen?

Det är inne att vara ute

Green Spaces är helt övertygad om att alla mår bättre av att vara utomhus. Ju mer vi är inomhus i vår vardag desto viktigare är det med en låg tröskel att komma ut när man har en möjlighet. Det ska vara enkelt och lustfullt att vara ute - oavsett årstid. Har man tillgång till en egen tomt eller en grönyta i anslutning till sitt boende ska den vara lättillgänglig och trivsam.

Matlagning utomhus. Med belysning och tak över grillen blir det lätt att njuta av god mat året runt.

Låt mörkret kännas ljust

En trädgård kan ha flera olika behov utifrån vem som bor på platsen – är det en barnfamilj, flera familjer eller ett pensionärspar som är halva året på en annan plats? En vardag behöver planeras in med parkering, sopkärl, cykelförvaring, lek, vila, sittplatser och kanske odling av grönsaker eller blommor? I vårt klimat har vi årstider att ta hänsyn till och planera för något som ger utbyte oavsett om det är snöigt, tidig vår med kala träd, kall sommar eller en solig höst? En stor del av året har vi mörker många timmar per dygn – hur kan en trädgård eller utemiljö då göras vacker och kännas trygg?

Pergola Trivsam matplats precis utanför dörren.

Uteservering hemma 

Behovet av hjälp kan variera i allt från att planera in växter för alla årstider i en rabatt i favoritfärgerna till att rita upp en hel tomt med förråd, köksträdgård och parkering. Det kan vara en bostadsrättsförening som behöver hjälp med att ta fram en skötselplan för att ta in offerter på grönyteskötsel. Det kan vara en uteplats som behöver det lilla extra för att upplevas som trivsam och locka till att äta ute istället för inne.