Trädgårdsrådgivning

Vad innebär trädgårdsrådgivning? Trädgårdsrådgivning är för dig som vill ha någon att bolla dina egna idéer med. Du som har kommit en bit med din trädgård men vill ha hjälp med växtval eller råd kring hur trädgården kan planeras vidare. Rådgivning anpassas efter vad du som kund har för behov. Vill du ha råd kring vilka växter som trivs bäst i en rabatt? Vill du ha hjälp med att planera uteplats ihop med ett utekök?

Vill du plantera träd i trädgården men vet inte riktigt vilka eller var? Träd kan skapa struktur i en trädgård. Ge höjd och en känsla av tak och inramning av platsen och få omgivningen mer ombonad. Träd kan ge vacker blomning, frukt, nötter och eller höstfärger – vad vill du ha?

Malus Evereste vrblomning 8JPG

Buskar finns också i alla storlekar och former – blommande, fruktgivande, taggiga eller vintergröna.

Vill du få råd kring vad som krävs för att få till odling av grönsaker? Det finns grönsaker som är perenna och återkommer år efter år – eller vill du så nya varje år? Är bär något du vill ha som häck runt tomten eller någon enstaka buske?

Drömmer du om en blomstrande rabatt där du kan plocka buketter från tidig vårvinter till långt in på hösten?

BlomkollagePNG

Har du tagit över en trädgård som du inte vet vad den innehåller eller som behöver föryngras eller förändras – men du vet inte riktigt hur?

Behöver du ha tips på hur du ska sköta det du har i din trädgård?

Det kan också vara utemiljön kring en hyresfastighet eller bostadsrätt som behöver grönare omgivning, umgängesytor eller lekplatser.

Detta är några exempel på områden som kan vara aktuella för rådgivning. Rådgivningen kan läggas upp på olika sätt. Det kan utgå från inspirationsbilder som du har själv som sedan omvandlas till växtförslag eller anläggningsförslag som passar för platsen. 

Pinterest tavla 1PNG

Rådgivningen kan resultera i enkla skisser eller förslag på växter. Kontakta oss så bestämmer vi ett upplägg som passar för de behov du har. 

skiss vid rdgivningPNG

Trädgårdsrådgivning kan vara ett första steg för att sedan gå vidare med att beställa illustrationsplan, skötselplan eller någon annan handling?